Jonny Hector underhöll i Göteborg

Under helgen 23-24 april gästade GM Jonny Hector Majornas Schacksällskap. Lördagseftermiddagen ägnades åt Jonnys 9 raka vinster från det året han vann samtliga partier i den danska högstaligan. Efter detta blev det sillbord med tillbehör och en blixttävling där alla fick chansen att vinna mot en stormästare. Men därav blev intet. Jonny byggde ett snyggt staket med 14 vinster av 14 möjliga. På andra plats kom FM Laith Alwaeli med 9,5 poäng och på tredje Patrik Buzleta med 9 poäng. På söndagen visade Jonny att man inte alls behöver ge upp i en mycket dålig ställning. Med ett visionärt synsätt, påpasslighet och offensivt spel så kan även en sådan ställning vändas till vinst. I vart fall har Jonny gjort detta vid ett flertal tillfällen.

De 25 deltagarna tog under helgen in vartenda ord som Jonny sa och njöt av hans underhållande presentationer. Kändes som att samtliga åhörare lämnade lokalen som bättre schackspelare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.