Lättsam onsdagskväll

I går, onsdag 11 maj, ägnades kvällen åt ett lite lättsammare sätt att spela schack. Cirkelsåg går till så att tre bräden och tre klockor sätts upp i en cirkel. Tre spelare spelar då två partier samtidigt (mot de andra två).  Lite träning på den simultana kapaciteten.

Vi spelade 4 ronder, med  15 minuter + 5 sekunder/drag som betänketid, vid två stycken cirkelbord. A-bordet med utsikt över havet och B-bordet med utsikt mot parkeringen (!). Den som tog mest poäng vid partierna på B-bordet fick flytta upp till A-bordet och den som tog minst poäng vid A-bordet flyttade ner till B-bordet inför nästa rond.

Under domare Bosses överinseende så spelades det sammanlagt 24 partier. Bosse delade ut två poäng för vinst och en poäng för remi.

När krutröken skingrats så stod Klas Fors som segrare på 12 poäng, på andra plats kom Roy Berg med 10  och på tredje Leif Ström på 9 poäng. 

Om modellen dyker upp igen återstår att se, men deltagarna såg glada ut både under och efter turneringen.

När vi kom så var det redan full fart i lokalen. Patrik och Börje höll lektion för 12 stycken juniorer. Mycket trevligt att se.

Nästa onsdag spelar vi parschack! Vi börjar som vanligt 18.30.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.