Liam i Rilton 1800

Liam Simpson åkte till Stockholm för att spela i Rilton 1800 (dvs ingen spelare har ett ELO-tal över 1800). En trevlig turnering parallellt med Rilton Cup. Liam bra rankad i turneringen, 6:a av 106. Här har Liam en bra chans, tänkte jag.

Liam tillhör ju de yngre spelarna i vår klubb, 26 år gammal, men motståndet i Rilton 1800 blev något oväntat. En jämnårig – de övriga 6 hade en genomsnittsålder på 12 år. Och alla är talanger i Stockholm, Uppsala, Lettland eller i Spanien med spelstyrkor som är mycket högre än deras ELO-tal.

Kolla gärna FIDE:s kommande ändring av ELO-talen som bla kommer till för att korta startsträckan för unga talanger:

https://schack.se/nyhet/sverige/2024/01/sa-andras-schackratingen-den-1-mars-2024/

Liam kämpade väl, nådde 4,0 poäng av 7,0 vilket räckte till en delad 29:e plats. Vi är många som fått känna på att möta unga talangfulla spelare, så vi vet hur det känns. Det är bra för svenskt schack, lite jobbigt för oss klubbspelare. Men vi får glädjas åt de ungas framfart.

Resultat Rilton 1800:

https://chess-results.com/tnr816246.aspx?lan=6&art=1&rd=7&turdet=YES&flag=30

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.