Klas F klubbmästare efter dramatiskt särspel

Särspelet i Långparti-KM mellan Lennart Fransson och Klas Fors spelades i form av snabbschack där färgerna lottades inför första och femte ronden.

Parti 1: Lennart vinst som vit. Lennart kom klart bättre ur öppningen som vit och vann pjäs när Klas inte lyckades lösa problemen i mittspelet.

Parti 2: Klas vinst som vit. Klas fick en liten fördel som vit och vann till slut ett långt slutspel med torn, olikfärgade löpare och en merbonde.

Parti 3: Lennart vinst som vit. Klas vann en bonde i mittspelet som Lennart forcerat vann tillbaka i vid övergången till slutspelet efter ett bondeoffer som förstörde svarts bondestruktur. Till slut satte Klas bort pjäs i tidsnöden långt in i ett slutspel som var på väg mot remi.

Parti 4: Klas vinst som vit. Efter en rörig öppning där Lennarts kung fastnade i centrum vann Klas Lennarts h-bonde. Lennart hade chanser att skapa ett motangrepp på kungsflygeln, men ställningen rann till slut ut i ett ett tornslutspel där Klas hade en extra fribonde på a-linjen och tre mot tre på andra flygeln. Eftersom Lennarts torn var mycket aktivt så var ställningen troligtvis teoretisk remi någon gång under slutspelet.

Parti 5: Klas vinst som vit. Klas fick vit via lotten och vann i mittspelet en bonde och senare en kvalitet innan Lennart kastade in handuken.

Slutresultat 3-2 till Klas efter fem spännande och hårda partier!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.