Allsvenskan rond 2: Knapp förlust för förstalaget, oavgjort för andralaget

Förstalaget ställdes inför hårt motstånd i Allsvenskans andra rond hemma mot nybildade klubben Thunder Chess. Motståndarnas snittranking låg hela 370 poäng högre och de var högre rankade på bord 8 än vi på bord 1. Trots detta var vi bara en hårsmån från att kämpa oss till en skrällpoäng i matchen som slutade med bortaseger 3½-4½.

På bord 5, 6 och 8 tog Jan Bohlin, Martin Johansson och Görkem Özbek meriterande segrar mot mycket högre rankade motståndare och på bord 3 lyckades Tomas Wellevit på något sätt rädda en remi från en mycket jobbig ställning. Med lite flyt kunde det faktiskt trillat in några halvor även i partierna som förlorades.

Bordsresultat Majornas SS-Thunder Chess

Tabell Allsvenskan Div I 3 2023/2024

Andralaget spelade bortamatch mot Örgryte II, en match som på pappret verkade jämn på förhand och som slutade oavgjort 4-4. Fullpoängare på bord 3, 5 och 6 för Patrik Nordberg, Liam Simpson och Mårten Hernebring kompletterades med remier på bord 2 och 8 av Johan Skulason och Ingemar Assarsjö.

Bordsresultat Örgryte SK II-Majornas SS II

Tabell Allsvenskan Div III 4 2023/2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.