SM-rapport

SM i schack har precis avslutats och en hel del spelare med olika kopplingar till Majorna har presterat fina resultat. Här kommer en kort sammanfattning – har jag missat någon så ber jag om ursäkt.

Först och främst har vi två nyblivna Svenska Mästare. 

Johnny Hector (som besökte oss i april) som då både gav inspiration och säkert blev inspirerad av att träffa oss. Johnny vann Sverigemästargruppen och är därmed svensk mästare i schack (för andra gången?!) Stort grattis från Majorna!

William Olsson kan nu titulera sig Svensk Juniormästare. William har vi ju haft med oss i våra ”långpartiturneringar” under hela säsongen. Den sparringen 😉 har ju givit resultat. Hoppas att du fortsätter att spela med oss William så ska vi förbereda dig för nästa års Sverigemästargrupp!  Stort grattis!

I Junior-SM spelade även Arvin Rasti som också var med oss och spelat under säsongen. Arvin blev 8;a i det starka startfältet med +20 på ELO. Arvin var också den enda som tillfogade William en förlust.

Dessutom spelade följande:

Mikael Möller klass 1, grupp 2. En stark tredjeplats med tätkänning och möjlighet att vinna gruppen så sent som inför sista ronden. Plus 15,8 i ELO.

Patrik Nordberg spelade i första Weekend-turneringen och tog 3 av 5 poäng. Ett plus på ELO med 8,4.

Nina Nathalie Ziegler, klass 2, grupp 4 tog 50%. Efter en försiktig start tog hon 2,5 på de sista tre ronderna. Nina backade lite i ELO.

Tim Westlund, också klass 2, grupp 4 tog också 50% och gick framåt 7,4 i ELO.

Sören Svensson, som även han dyker upp hos oss ibland spelade i Veteran 65+.  Sören tog 4 av 9 i det oerhört starka startfältet. ELO gav +4,8.

Kompletta resultat: Schack-SM 2022 (schack.se)

Kul och enkelt att följa SM på hemmaplan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.