Förlust mot Wasa II i säsongens andra seriematch

1½-6½ skrevs slutresultatet till när dimman lättat från slagfältet. Inte riktgt rättvisande siffror, då MSS hade bud på mera vid flera bord, men alla partier slutade stolpe-ut.

Dagens stora glädjeämne var Leif Ström, som för andra partiet i rad uträttade stordåd mot högrankat motstånd. Dan Cramling fick stryka på foten nät partiet avgjordes i tidsnöden, och Leif had bäst kontroll på kombinationen bräde/klocka.

Klas på andra bord försvarade sig utmärkt, och fick till ett tornslutspel som är teoretisk remi, men motståndaren pressade på med sin merbonde, och Klas gick vilse i förvecklingarna.

Lennart på bord 3 hade klar fördel, med en sund merbonde, men missade en taktisk manöver med ett kavlitetsoffer från motståndaren, som hjälpte honom för fart på sina fribönder och så gick det illa.

Lagledaren själv lyckades inte heller, och gick för andra partiet i rad vilse i taktiska förvecklingar efter att ha spelat upp en lovande ställning.

Även Roy hade problem, och tvingades släppa den ena bonden efter den andra till partiet blev ohållbart.

Jan Bohlin lyckades däremot bra på bord 5. Efter att ha kommit något sämre ut i en holländare, manövererade han stabilt i det följande mitt och slutspelet och räddade en halva.

Anders kämpade länge och väl i en underlägsen ställning mot Anna Cramling, men fick ge sig i slutspelet. Även Johann hade det besvärligt, och fick tidigt släppa en kvalitet, som så småningom blev en hel pjäs och en hel poäng.

Väl kämpat men magert resultat!!

 

Tage

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.