Elite Hotels Open 2022 i Växjö

I helgen åkte två bilar med 6 spelare till Växjö för att spela Elite Hotels Open. En turnering i Grand Prix-serien. Det var Lennart Fransson, Roy Berg, Martin Johansson, Dan Johansson och Anders Kvarby från Majorna samt Sven Degerfeldt från Manhem. Dessutom spelade Tim Westlund och William Olsson i turneringen. Tim är visserligen en Noleredspelare och William spelar för Örgryte, men båda spelar mycket hos oss så har vi gärna koll på dessa unga herrar också.


William lyckades bäst av alla. Med 6 poäng (av 8,  4 snabb- och 4 långpartier) blev William delad 7:a alldeles efter de 6 första som hamnade på 6,5. Vann turneringen (på särskiljning och inbördes möte) gjorde IM Jung Min Seo med GM Jonny Hector på andra plats. Jonny som kommer till Majorna helgen 23-24 maj (Vegagatan) och visar exempel på sina bravader. Ska bli riktigt kul!

I övrigt var det Tim som lyckades bäst av oss. Han tog 5 poäng av 8 (4 snabb och 4 långpartier). Han vann dessutom sin rankinggrupp och gick upp 50 (!) poäng i långparti-ELO, fantastiska 4 segrar på de 4 långpartierna. I turneringen blev det en 35:e plats. Stort grattis!
Av Majornaspelarna lyckades Lennart bäst. Med en kanonstart var han sina uppe och spelade på toppborden och landade till slut på en 38:e plats med 4,5 poäng. Härligt att se Lennart i gammal god form igen!
Roy och Anders tog 4 poäng, Sven 3,5 samt Dan och Martin 3 poäng. Lennart och Anders kom tvåa i sina respektive rankinggrupper.


Ett välordnat arrangemang som vanligt i Växjö, totalt spelade 140 personer i stora turneringen och 36 i lilla. Härligt att se så mycket schackspelande över brädet.
https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=9429

Vi kommer att minnas en trevlig schackhelg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.